Amanda

Årsresume del III
September
 
Jag flyttade, igen! Från Ida och hela familjen till en egen lägenhet på Rud. Sån jäkla tur att min arbetskollega ville hyra ut sin lägenhet till mig, för det har inte varit lätt att få tag på boende i Karlstad. 
 
 
 
Nollningen var över och den var lyckad för klassen var en tajt grupp som höll ihop hela dagarna i skolan. Vi hade visuellt tänkande och fick sitta och rita 7 timmar om dagen, jag kände mig som i himlen. Jag gjorde ett uppskattat >>inlägg<< om en vanlig dag i Karlstad.
 
 
Jag började även utforska skogen kring Rud men längtade mycket hem till skogen i Dalarna, som jag skyndade mig ut i de helgerna jag var hem. 
 
 
October
 
October var fullproppat med händelser! Jag började på bågskyttet, det var Halloween och Sofie var på besök. Även mamma kom på snabbvisit och Karin och Bonnie var hos mig en helg.
 
 
Jag var även hem en helg där jag hann med lika mycket som det fanns timmar på dygnen. Fredrik tog denna bilden som jag föll för. 
 
 
Samtidigt närmade sig vår första tenta och vi pluggade ihop många timmar i skolan. Dock smet jag ofta när solen visade sig och hittade fler och fler vackra platser kring Rud. 
 
 
November
 
Jag var verkligen igång med löpningen och yogan, började även följa med Olivia och Maria till Sats och det var helt fantastiskt att känna hur bra kroppen mådde. 
 
Fredrik anlände med min pilbåge, symaskinen och en ny datorskärm! Det var som julafton eftersom familjen var samlad i form av Mamma och Anton. Vi hade sy - och myshelg!
 
 
Resten av månaden var en lång uppladdning inför julen då första snön anlände och jag pyntade överallt!
 
 
 
December
 
Det känns lite konstigt att titta tillbaka på december eftersom det just var.
 
I skolan började vi alla inse att vi inte pluggat så mycket som vi borde, och vägde upp det med julmys och torsdagsfester. Sen var det plötsligt dags att säga hejdå tillvarann och märka hur fort det har gått och hur närma vi kommit varandra. 
 
 
Hemma har det varit ett enda långt julfirande, men det kan inte bli för mycket glögg, lussekatter eller skinka. Man kan heller inte få för få granar eller för många timmar i skogen ;)
 
 
Det är så spännande för det händer så mycket varje år, jag har bytt boende, jobb, rest eller flyttat.
2015 har utmärkt sig som året då jag tillslut beslöt mig för vad jag ska plugga, och flyttade iväg för att göra det!
 
Jag vill önska er alla ett Gott Nytt År, och stort Tack till alla er som har följt mig detta året. 
Bågskyttet, och hur allt började
När jag växte upp så hade vi varken VHS eller DVD spelare, så när vi kom till Farmor var det alltid lika fantastiskt att få kolla på Disneyfilmerna på VHS. De flesta gångerna var det Robin Hood som stod på menyn och jag tror det var där fröet till mitt intresse för bågskytte såddes.
 
Sen kom Sagan om Ringen och Legolas. Min bror köpte en pilbåge på medeltidsmarknaden i Hova och vi tänkte att han skulle lära mig skjuta pilbåge och jag honom rida på min vita ponny, så vi kunde vara lika oslagbara som Legolas. Vi kom tyvärr inte så långt i den planen men pilbågen hade en spciell plats i mitt hjärta. 
 
När jag bodde i Säter så ville jag börja på bågskytte, var så nära på att gå dit, men det var först när jag flyttade till Karlstad som jag började i en klubb. Där fick jag ett varmt välkomnande och mycket pepp. Det gick väldigt snabbt och nu tränar jag 1-2 ggr i veckan och har min egna båge! 
 
 
 
 
Fotograf Medelene Johansson
 
Pilbågen är en Falco Spirit, tillverkad i Tallinn och lika lång som mig! Skydden är Antons som legat och dammat i många år. Det som fattas är egna pilar och ett koger. Pilarna ska jag köpa material till och sen tillverka tillsammans med en i klubben, just nu svårt att bestämma vilka färger jag ska ha haha. Ett koger skulle jag vilja tillverka innan jag åker tillbaka. Jag har skissat på en variant men måste först köpa läder, svåraste är nog att komma igång med projektet ;)
 
Fler bilder på pilbågen i detta inlägget; Långbåge i soluppgången
Soffhäng ut över grantopparna
Idag har jag parkerat mig i soffan med övertalan att jag behöver en hel dag utan att göra någonting. För mig krävs det koncentration för att inte sticka iväg eller planera in någonting.
Fredrik och Anton sitter och kör race på det nyinförskaffade PS3, vilket ger en riktigt mellandagskänsla, att slappa och leka med julklapparna. 
(Det är dock väldigt distraherande när jag försöker skriva något vettigt)
Ett av mina favoritställen när snön fallit är bron över Solvarboravinen. Älskar hur man är i samma höjd och kan se de gigantiska grantopparna.