Amanda

Uppladdning till tenta
 Klockan två har vi tenta, skönt att få sova ut och ha tid till att ladda. Alla laddar olika, för mig kommer lugn och energi lätt till mig i skogen. Så jag tog mig dit, njöt av solen, fågelkvittret och valde nya stigar. Det ledde mig till det perfekta trädet, som att det stod och väntade på mig. 
 
 
Första gången jag testade fördröjning med mobilkamera. funkade ju det också, med lite stöd från vantarna.
 
Provade även att blogga från lilla datorn, än så länge funkar det. Ska prova att koppla in den i skärmen också...sen behöver jag ett tangentbord...och så önskar jag mig en radio i köket...knepigt det här vad man ska lägga pengarna på. 
Nu är frosten sen länge borta!
En sista på Carro, med den vintriga känslan, för nu har vi haft båda värme och sol som lurat i mig att våren verkligen är här! 
 
 
Vi såg Spotlight på bion igår och den var väldigt bra, väldigt tänkvärd och intressant, långt ifrån vad jag brukar se på bio kan jag erkänna. Rekommenderar den.
 
Jag har teknik strul...min väldigt högljudda fläkt i datorn jar börjat strejka helt...jag har säkerhetskopierat alla bilder och rekat om det går att fixa så jag slipper byta ut hela datorn. Har den lilla bärbara utifall, med den beteer sig så konstigt att jag inte brukar ha tålamod till att sitta någon längre tid på den. Till exempel har den fått för sig att jag sitter i tyskland så allt i browsern är på tyska, samt alla hemsidor byter språk, varför?! Haha. 
Sesam sesam, öppna dig!
Jag har äntligen lite bloggsug. En stund över där jag inte har ett måste, och bara vill skriva! 
 
Tänkte dela med mig av min plöstliga längtan efter sesamfrön som inträffade här om veckan. Har alltid gillat frön, på bröd, i musli och så vidare.
 
 
 
Så helt plötsligt kom jag hem med en påse sesam och ett knäcke med frön (finns flera goda från Vilmas). Det resulterade inte bara i lax i ugn med chilisås och sesamfrön (så lätt och gott!!) utan även pajen ovan. Jag provade Olivias recept med bara dinkelmjöl, olivolja och vatten till degen. Enda problemet var att jag glömde vattnet...så det hände ingenting med degen i ugnen haha. Smakade got ändå ;)
 
Imorgon är det tenta! Så idag har jag laddat upp med rätt många kilometrar på cykeln, jakt efter en fungerande cykelpump och avslutar med bio. Det känns skönt att tentaplugget snart är över, att solen skiner och att jag tror min energi håller på att återvända.