Amanda

Det bidde en räv!
Den hittills roligaste uppgiften har vi haft i Konstruktionsteknik, vi skulle designa ett handtag till ett givet knivblad. Att sitta och skissa på olika idéer, måla, arbeta i lera och sedan sitta och skapa i datorn har inte riktigt känts som plugg, mera hobby. Så tänk om jag i framtiden kan få jobba med något liknande. 
 
Självklart har inte allt gått smidigt, svurit ordentligt när det inte blivit exakt de formerna jag velat i Creo och vissa lösningar har jag kompromissat. Men jag måste erkänna att jag är överraskad av resultet och jag har lärt mig så mycket!  Och snart får jag hålla i den, på riktigt, eftersom den kommer skrivas ut på en 3D skrivare i skolan.
 
 
Klart det blev skogen, vad annars liksom ;) Här ovan är min bild från den regniga skogsturen i lördags, så roligt att få skapa hela vägen från min idé till att smälta ihop dem till en trovärdig bild i verkligheten. Nu vill jag göra fler sådana projekt att lägga in i portfolion, men det får bli på hobbytid för nu har vi inte cad de närmaste två läsperioderna...
DIY egna glasunderlägg
Då var det söndag igen och för att inte måndagen ska bli en chock sitter halva klassen i skolan även idag. Vi svär över splinekurvor, förbannar boundary blend och rendera bilder. Ganska mysigt, för vi får ju skapa egna produkter.
Appropå skapa så tänke jag visa er ett enkelt DIY som jag fotade förra lördagen. Vanliga glasunderlägg i kork från IKEA har jag med en svart penna gjort lite roligare och mer personliga. Det gav frihet i kreativiteten med den begränsade ytan och färger och att inte var hela världen hur det blev ;) 
 
Min vision var att de skulle egoboosta mina gäster <3 

 
 
Var himla kul att fotografera dessa bilder, få lägga ner tid (jättemycket tid haha) och inte ge sig vid första försöket utan fortsätta pilla, vilket jag vill bli bättre på!
 
Ikväll ska jag sjunka djupt ner i soffan och samla kraft för att gå in i tentaplugg nästa vecka!
Jag, kameran och regnet, i skogen
Inte anade jag hur uppiggande det kunde vara att fotografera i regnet trots att kylan tog känseln ur mina fingrar, men det är den inverkan skapande har på mig. Jag hade ett mål och idé med fotograferingen i skogen idag eftersom jag behöver bilder till en av kurserna i skolan, och då är det mycket roligare än att fotografera planlöst. Även om det blev lite planlösa bilder som ni får se här, då de andra bilderna inte är klara än ;) 
 
 
 
 
 
 
Idag ska jag laga matlådor, eller matdosor som vi säger i dalarna. Jag fick en bryskt påminnelse i onsdags om hur lite dalmål jag pratar. Lillebror kom på spontanbesök (så himla megamysigt!), och han skrattade och fnös så fort jag pratade med mina kompisar eftersom jag lät så roligt....precis som mina kompisar här gör när jag väl pratar dalmål haha. Jag kan inte styra min dialekt utan byter hej vilt, något jag alltid tyckt varit jobbigt eftersom det känns som om jag tappar bort mig själv, jag vill ju vara jag, oavsett vilka jag är med. Men mamma är likadan och hon har försökt få mig att inse att det är det som är jag, att jag byter. Dock hade det inte skadat att prata lite mera dalmål här nere, för det är väl rätt charmigt eller vad tycker ni? 
 
 Ikväll blir det Lindy Hop till liveband, jag blir lyrisk varje gång musiken drar igång. Tänk att det finns en dans till det här och att jag får chans att dansa den, underbart!