Amanda

Galenskapen även kallad ht 2016
Andra dagen i skolan är slut, andra dagen som Fadder ska precis börja. Det känns typ som att det har gått en vecka. 
 
Vi har börjat med konstruktionsteknik och idag har jag "cadat" för första gången. Även om det är väldigt mcket regler och tekniskt, är det kul att få skapa lite igen. Även väldigt intressant att se hur enkelt det är att få fram en 3D ritning, speciellt om man jämför hur mycket vi fick slita för att få till former och skuggor på ett objekt i Photoshop under förra årets första kurs. 
 
Ettorna...eller ja nollorna, innan de har gått igenom nollningen, är nya, nervösa och goa. Ska bli riktigt roligt att fortsätta nollningen och lära känna dem bättre och gå igenom alla galenskaper en gång till!
Igår skrämde jag och Maria dem med en fejkad föreläsning, där vi förklarade hur viktig en "nästan klar" portfolio var, för att få gå tredje året med mera.
Idag ska vi dra runt på stan till olika stationer och de ska få samla poäng genom pinsamma uppdrag, allt avslutas på krogen för den första av många utgångarna. 
 
Imorgon börjar vi åtta (så vi vet att vi lever), med att fortsätta lära oss att rita streck...
 
 
 
 
Det närmaste man har <3
Min fina älskade bror. Jag saknar dig. Stockholm är lite långt bort när man behöver ett dagligt tillskott av skratt och bus. Buggtillfällena blev för få, hösten måste ge rum för fler <3
 
 
 
 
 
Fotograf Madelen Johansson (Tack <3)
 
Jag är van med att hela familjen finns i samma kommun. Syster, bröder, mor och far. När man inte längre är bortskämd med det så njuter man lite extra av stunderna som ges, när vi ses. Och det känns nu extra jobbigt att åter flytta iväg de där timmarna bort. Hur mycket jag än gillar livet där, och uppskattar att vara "bara jag", så är det självklart något extra med familj. Tur vi alla saknar varandra och glatt åker tvärsöver landet både hit och dit för att ses. 
 
Njuta av att skapa

Jag har dragit igång några projekt under sommaren och då jag snart återvänder till Karlstad är det dags att färdigställa dem. I början av veckan kände jag stress över att hinna "allt", men det finns inget mysigare än att få skapa och se idéer växa fram. Så nu har jag släppt stressen och njutit av att få vara i stunden tillsammans med mina kära.

Det jag har pysslat med de senaste dagarna är ett vardagsrumsbord tillverkat av mig och far från grunden. En klänning jag och mamma började med för evigheter sen, samt ett foder till min jacka (secondhandfynd) ! Fodret är färdigt, bordet står på tork från både lim och vax och klänningen kan jag bara hoppas hinns klart haha.

Lite instagram tjuvkikar

 
 
 
Mellan stunderna av pyssel packar jag. Har gett upp mina försök att få lägenheten att inte se ut som ett bomnedslag. Jag får helt enkelt fly till andra när jag behöver en paus från det energislukande stöket.