Amanda

Eldkonst - färger i natten
Nervositeten bubblar, det är kallt om tårna och musklerna stretar efter att arbetat i kylan hela dagen. Mörkret har sänkt sig och publiken finns där bakom strålkastarna fast vi inte ser dem. De senaste veckornas slit har lett upp till detta, det är nu det gäller, allt ska fungera, allt ska brinna, på rätt sätt. Vi är först ut, musiken börjar och Anton fattar facklan, låt det brinna. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I en av våra kurser på universitetet ingår detta projektet, Eldkonst. Vi ingenjörer bygger tre stora eldskulpturer på temat, som i år var Tid. Som till musik och dans bränns upp ute på Sandgrundsudden inför en stor publik Karlstadsbor. 
Vi arbetade hela dagen och när vi var klara och satt oss inne för att ladda upp inför kvällen, då rasade den bakre delen så vi fick skynda oss ut och bygga in i det sista. Och glad är jag att vi fick upp den igen för med den blev vår skulptur verkligen bra! Alla moment var inte felfria men uttrycket och effekterna blev maffiga och som vi ville! 
Snickrande av skulpturer
På fredag smäller det, då är det ELDKONST! Det kommer bli en fantastiskt show på Sandgrundsudden med dans, musik och eld! Vår klass kommer bidra med tre maffiga eldskulpturer och här en tjuvtitt på min grupp och vårt arbete. 
 
 
Vi har sågat, skruvat, borrat och svetsat flera dagar och det har varit så kul att få arbeta praktiskt. Att få se något stort växa fram och få prova sig fram med mekanik och hållf snarare än räkna på det ;) Idag fick vi även se smakprov på dansen och det kommer blir grymt häftigt! 
Åra - designlampa
 
 
 
 
 
 
 
Linus har åter igen skapat magi i verkstaden och jag är nu ännu mera avis eftersom jag fått prova att hänga lite där i vår kurs, det är sån härlig känsla med värme, ljud och doft, som morfars snickarbod <3 
Den senaste lampan heter Åra och har lite kaxigare uttryck med ren kantig geometri, men utan att tappa den levande känslan tackvare det vackra lekfulla träet. 
 
Kan vi bara ta en minut till att uppskatta de människor som kommer i vår väg. De kreativa, imponerande människor som gör små eller stora avtryck i våra liv. Min flytt till Karlstad her gett mig många nya människor i mitt liv, vänner och kontakter som har gett mig nya synsätt på livet eller möjligheter att utvecklats och göra saker jag inte provat tidigare. Det finns så många fina exempel, några konkreta som bågskytte, Lindyhop eller produktfoto som dessa bilder. Men även mer abstrakta, som att ta del av andras verklighet och bli utmanad att se sig själv ur andras perspektiv. Jag är tacksam över alla möten. 
 
P.s, vem vill göra en typish fashionfotografering med mig vid detta magiska vattentorn? Love it!!