Amanda

T8 - uppdrag åt Universitetet
200 laddade åttor fyllde idag ingenjörshuset för att tävla i Teknikåttan, vinnaren gick vidare till riksfinal i Eskilstuna. Förutom att svara på frågor skulle de koda med plusplusbitar och ha byggt ett fordon som skulle ta sig igenom en bana. Min uppgift var att under dagen bedömma designen på dessa fordon för att dela ut ett designpris till vinnarna och utlåtande till alla de andra fem klasserna som var med. Till min hjälp hade jag Mia som varit med tidigare år och som det blev var vi även med som funktionärer på några tävlingsmoment. 
Nu är jag helt slut i huvudet, jag borde läsa in föreläsningen jag missade idag, men kommer antagligen försöka slappna av resten av dagen. Valborg, studenternas högtid, närmar sig och eftersom det händer lite i kring så krävs det stor uppladdning då det blir firande i dagarna tre. Föreningen IDIOT kommer självklart ha champangefrukost på söndagen innan vi ansluter oss till de andra studentföreningarna nere på Gubbholmen. 
 
Jag har blivit med ny lägenhet!
Kontraktet för en studentlägenhet uppe vid Uni är nu signerat, jag kommer i augusti flytta upp och in på 20 kvm! 
Som med allt så blir jag väldigt fäst vid platser så jag kommer sakna Rud en hel del, för området här är så bra med nära till allt. Men jag har valt att fokusera på fördelarna! 
- Jag kommer för första gången i mitt liv ha gångavstånd till skolan (även pendlat till alla jobb jag haft). 
- Jag kommer närmare vänner och har lättare att hitta på saker spontant (plus att det går nattbussar från stan på torsdagar <3 ). 
- Jag kommer bo litet, så slipper en massa grejer! (har panik över hur jag ska få plats haha)
- Jag kommer bo på åttonde våning, med UTSIKT!
Det blir ett nytt äventyr där jag hoppas jag kommer trivas lika bra som jag gjort här. 
Ikväll blir det Lindyhop på café nere i Haga, whiee!
Fest i Peddan
"Musiken har varit bra hela kvällen, hur ofta händer det, inte så ofta för mig." tänker jag innan jag går vidare mot beerpongborden. Kring mig finns mina klasskompisar, och ettorna och några treor, ja min förening. Men inte bara dem, här är även maskinarna. En ganska stor samling (i stort sätt uteslutande killar) om läser maskinteknik. Folk stannar mig och frågar något och jag har hela tiden ett extra öga över lokalen. Jag är med och arrangerar, jag har det senaste veckorna jobbat för det här, en fest för våra två program, som läser kurser ihop men aldrig ses utanför skolan eller vet om man ska heja eller inte i korridoren. Jag har tillsammans med ansvariga lärare för programmet fått tillfälligt alkoholtillstånd i skolan. En konstig känsla att kliva in med en vinflaska i ryggsäcken och såklart ett rätt stort ansvar. Men folk sköter sig, och verkar ha riktigt kul! Jag överraskar mig själv med att vara avslappnad och ha riktigt kul jag med. Hade mer eller mindre räknat med att jag skulle hönsmamma hela kvällen och inte kunna släppa stressen. Men här är jag, minglar och njuter av musiken. 
Mina pinglor till styrelsemedlemmar som stöttar vid alla arrangemang!
Vid elva var det dags att lämna lokalen och som i ett trollslag hjälpte typ alla till så städningen gick blixtsnabbt, kvällen avslutades på en minst lika bra efterfest på campus, det här föreningslivet är rätt gött alltså!