Amanda

Idioter på resa
Götlaborg. En stad jag inte har varit så mycket i och är väldigt nyfiken på. Under onsdag och torsdag fick jag vandra runt och se lite mer av den, framförallt konstmuseet och designmuseet Röhsska. Även om det nog var de mysiga gatorna i Haga som under kvällen som gjorde störst intryck på oss. Det var lätt att gilla Göteborg, vädret var fint, staden var fin, människorna fina och alla pratade om var de önskade flytta in. För alla verkade vilja hamna där efter examen, och vad underbart det hade varit att ha dem i samma stad och inte tappa bort dem över hela Sverige. 
 
 
 
Vi fick se och analysera svensk designhistoria från 1800-talet till idag, vilket inkluderade väldigt många roliga idéer och former. Varje gång jag kommer i kontakt med design har jag en återkommande tanke, allt är gjort, någon har verkligen provat allt. Fint, fult, funktionellt och annorlunda. På det sättet känns produktdesign lite läskigt att jobba med, om jag skulle behöva slå mig in med något eget...
Fotboll med Bamse
Sport. Idrott. Fotboll. Fy fan vad kul det är! 
 
 
Jag och Olivia hängde ikväll på studentföreningen Bamses tid i hallen och spelade fotboll med 13 andra ingenjörer, bara grabbar såklart. Jag har ju bortsett från två terminer i fyran, aldrig spelat fotboll annat än på skoj eller på idrotten. Så var väl lite nervös att man inte skulla platsa eller göra bort sig. Och klart det märktes att jag inte fick passningar lika frekvent som övriga. Men det gör inget, för jag har verkligen ingen aning vad jag ska göra med bollen när jag väl får den utan brukar hålla mig till att snabbt passa vidare. Vad jag kan är att ligga på och störa, för tycker jag kan läsa spelet bra och första 30 sek har jag krut i benen. Sen överraskade jag mig själv med bra skott mot mål och sätta de flesta passningarna, så mot slutet blev jag betrodd med lite fler passningar ;) 
Så otroligt kul men jag blev totalt utpumpad. Vi körde 3 min matcher och jag märkte tydligt redan efter första matchen hur jag behövde adrenalinet för att balansmässigt hålla mig på benen haha. Även om det inte helt lyckades och jag nu har några krubbsår efter jag gjorde sälen. 
 
Träningen rullar på bra nu, bra kombination av gym, dans, skog, yoga och nu detta. Så snälla snälla, kan jag få vara frisk fram till jul iallafall?
 
Arbetsplats för kreativitet
Jag sitter vid skrivbordet, vad jag verkligen uppskattar den här platsen. Jag har dagsljus, plats för min stora skärm och utrymme till att måla och skriva. Trots att jag försöker hålla arbetsytan så ren som möjligt är det fantastiskt för kreativiteten att ha färgerna framme så att "telefonklotter" eller små vardagsidéer kan få mynna ut i akvarell. Det är ju öva som är enda vägen till att bli bättre, smått eller stort spelar ingen roll. Kan ju slänga in ett julklappstips på ämnet (kanske till mig hehe) nu när december närmar sig. One illustation a day av Karin Ohlsson. 
 
 
 
Ikväll har jag dansat Lindy Hop och efter det varit med föreningen då det var dags för nollor att bli ettor genom att fixa sina egna fadderbyxor! 
Och nu, skräckblandad förtjusning framför Midnattssol.