Amanda

Grejsan - getter, sol och ost!
Planer, drömmar och längtan inför sommaren har kommit krypande. Jag har så länge jag minns alltid haft en lista, (jag är något av ett listoman), över saker jag vill uppleva varje sommar. Högst upp står alltid Källslätten och sen har det fyllt på med ganska liknande punkter varje år.
För två år sedan var en fäbodvistelse ihop med mamma på listan och vi spenderade några dagar på Grejsans fäbod. Där hade vi blivit betrodda med ansvaret över att getterna blev mjölkade och att mjölken blev till ost och messmör. Det var några underbara dagar som var väldigt avkopplande eftersom vi hela tiden fick vara ute, nära djur och natur, arbeta med kroppen hela dagarna och leva avskalat. Det kändes även som att man hela tiden gjorde något nyttigt och resultatet av arbetet kunde man någon dag senare få smaka på! Sen charmades jag helt av getterna, vilka personligheter och så fina de är! 
 
 
 
 
 
I år står Grejsans fäbod åter på listan och jag hoppas vi får åka tillbaka upp. Kela med getterna, slåss med knotten, kånka på vatten, se solen vandra över himmlen när man står ute och diskar eller förbereder mjölken, röra om i messmören över den öppna elden och allt sånt som bara går att uppleva där. 
Vad har ni för önskemål för sommaren?
 
 
 
 
#1 - Rebecca Adnell

Åh så fina bilder!

Svar: Tack så mycket! :)Vilka fina resebilder du tagit, gillade delfinerna!
Amanda

#2 - Rebecca Adnell

Tack så mycket! :D

#3 - Anonym

Välkommen till Grejsan fina Mansingen med mamma : ) n

Svar: Tack så jättemycket! :D
Amanda